Φρυγαδέλι!- Συνταγή κλασσική στην περιοχή της λίμνης πλαστήρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με μοσχαρίσιο συκώτι. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

  • 2 σούβλες
  • 1 συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 μπόλια αρνιού
  • σκόρδο
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • ημίχονδρο αλάτι

Διαδικασία

Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια μεγέθους και πάχους 2 δαχτύλων. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε.

Κόβουμε τη μπόλια στο διπλάσιο περίπου μέγεθος από το συκώτι μας.

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη στο συκώτι.

Στη μπόλια μας βάζουμε 2 φετούλες σκόρδο, τοποθετούμε πάνω της το κομμάτι του συκωτιού μας και βάζουμε άλλες 2 φετούλες σκόρδο πάνω του.

Τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια.

Σουβλίζουμε και ψήνουμε ώσπου να πάρει πολύ καλό χρώμα.

Αντί για την σούβλα, μπορούν τα φρυγαδέλια να ψηθούν και στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε την «φασαρία» με τα κάρβουνα, η οποία όμως αξίζει τον κόπο γιατί έτσι μπορεί να κερδίζουμε χρόνο αλλά χάνουμε σε γεύση.

Δείτε το μενού μας για ιδέες σε κρεατικά και πιάτα της ώρας.