Το τηγανιτό τυρί φέτα σε φύλλο με μέλι και σουσάμι είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που αρέσει σχεδόν σε όλους. Ακολουθήστε τη συνταγή μας για ένα νόστιμο ορεκτικό.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυττού
  • 2 κιλά τυρί φέτα μπαστούνι
  • 250γρ βούτυρο
  • Μέλι και Σουσάμι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Αφήνουμε τα φύλα να ξεπαγώσουν και κόβουμε το τυρί φέτα περίπου ένα δάχτυλο στο πάχος, όχι πολύ χοντρά κομμάτια, γιατί δεν ψήνεται.

Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα Βηρυττού  και αφού τα διπλώσουμε στην μέση, βάζουμε ένα κομμάτι τυρί φέτα στο κέντρο του κάθε φύλου και το τυλίγουμε. Για να κολλήσουμε το φύλλο ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και μετά αλείφουμε τις άκρες με ένα πινέλο και το κλείνουμε. Η διαδικασία του τυλίγματος πρέπει να γίνει λίγο γρήγορα για να μην κρυώσει το βούτυρο.

Είναι πλέον έτοιμα τα τυλιγμένα κομμάτια για το τηγάνι ή την φριτέζα. Αν χρησιμοποιήσουμε τηγάνι προσθέτουμε λάδι μέχρι να σκεπάσει τη φέτα. Προτιμούμε τηγάνι μικρού μεγέθους για να μην πετάμε το λάδι και πάντα σε δυνατή φωτιά. Την αφήνουμε 4 με 5 λεπτά να πάρει χρώμα το φύλλο και να λιώσει η φέτα. Την βγάζουμε και την αφήνουμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί για 1 λεπτό να φύγει το περιττό λάδι και μετά την σερβίρουμε με το μέλι και το σουσάμι στο πιάτο μας.

Επειδή είναι πολλά τα κομμάτια που γίνονται, μπορούμε να τα τυλίξουμε με μεμβράνη και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Έτσι όποτε θελήσουμε να κάνουμε ένα τραπέζι ή να πιούμε ένα κρασί θα έχουμε εύκολα έναν πολύ καλό μεζέ.

Φύλλο Βηρυττού: Εξαιρετικά λεπτό φύλλο, φτιαγμένο από εκλεκτό αλεύρι, βούτυρο και αυγό. Το λεπτό του πάχος, σε συνδυασμό με το βούτυρο και το αυγό, το κάνει πολύ αφράτο και χρυσορόδινο όταν ψηθεί.

Δείτε το μενού μας για ιδέες σε ορεκτικά και μεζέδες.