λίμνη Πλαστήρα & Καστανιά

Η ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα προσφέρεται για παραθερισμό και χαλάρωση. Η Καστανιά σε 800μ. υψόμετρο μέσα στα έλατα θα σας συναρπάσει με την ομορφιά της φύσης και τη θέα που προσφέρει.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι λίμνη που βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας. Είναι τεχνητή λίμνη, και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του.

Η Λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες που συνδυάζουν τη χαλάρωση και τη διασκέδαση… Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη Λίμνη Πλαστήρα είναι ιππασία, πεζοπορία, ψάρεμα, υδάτινα σπορ κ.α.

Ιστορικός Κωστούλας - Καστανιά - Λίμνη Πλαστήρα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΑ

η Καστανιά

Ένα γραφικό χωριό γεμάτο έλατα, κτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της ορεινής Καρδίτσας, βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά της κορυφής Τσούκα του βουνού Ίταμος και απέχει 25 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα. Το χωριό, που διοικητικά ανήκει στον δήμο Ιτάμου, αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινό και χειμερινό τουρισμό, καθώς βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση προικισμένη από τη φύση, η οποία γοητεύει τους εκδρομείς όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Καστανιά παρουσιάζει επίσης, αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς η θέση του αρχαίου κάστρου, που υπάρχει στο χωριό, ταυτίζεται, σύμφωνα με τα ευρήματα, με την αρχαία πόλη της Μεναλαΐδος ενώ στην περιοχή έχουν βρεθεί και τάφοι ρωμαϊκής τεχνικής.

Για φαγητό, η ταβέρνα μας ο Ιστορικός Κωστούλας , θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δείτε το Μενού.

Ωράριο Λειτουργίας

ΔΕ – ΠΑ
9:00 – 20:00

ΣΑ-ΚΥ
9:00 – 21:00

Γιορτές & Αργίες
9:00 - 23:00

Πρωινό: 9:00 - 11:00 | ΔΕΝ σερβίρεται καφές 13:30 - 16:30
Κουζίνα ανοιχτή μετά της 12:00

Ιστορικός Κωστούλας

Ταβέρνα - Καστανιά
Επαρχ. Οδός Καστανιάς – Καροπλεσίου

Λίμνη Πλαστήρα - Καρδίτσα
(κοντά στο φράγμα)

Τηλέφωνο
+30 2441094125

ESPA