Μπιφτέκια ζουμερά, αφράτα και νόστιμα πολύ! – Συνταγή κλασσική στην περιοχή της λίμνης πλαστήρα με ανάμεικτο κιμά. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς (ή 700 γρ. μοσχαρίσιος και 300 γρ. χοιρινός)
  • 2 αυγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο δυόσμο ή ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 90 γραμμάρια φρυγανιά

Διαδικασία

Σ’ ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ανακατεύουμε με τα χέρια τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη το δυόσμο το λάδι και την φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε τα χέρια μας με κρύο νερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Πρέπει να επιμείνουμε στο ζύμωμα για να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα κομματάκια του λίπους να «λιώσουν» και να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα. Ιδανικά αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα και να «σφίξει» το μείγμα. Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε ισόπαχα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά. Τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό γκριλ (που έχουμε προθερμάνει καλά) για 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνουν και στο εσωτερικό τους.

Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια μας με λαχανοσαλάτα, πατάτες τηγανητές και δροσερό τζατζίκι ή απλό γιαούρτι.

Συμβουλή: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά 1 φλιτζάνι φέτα τυρί Αν σας αρέσουν οι σκορδάτες γεύσεις, τρίψτε και 2 σκελίδες σκόρδο .

Δείτε το μενού μας για ιδέες σε κρεατικά και πιάτα της ώρας.